Kläder - sömnad/design

Kläder

- sömnad och design

KU3A0268

Jag är en självlärd sömmerska som designar och syr allt från vardag till fest, allt från maskerad och fantasy till noggrannt efterforskade historiska dräkter. Här nedanför, i galleriet, ser du det mesta som jag sytt. Tryck på bilderna för förstoring och för mer information om de enskilda plaggen. Om du är intresserad, kan du följa mina sömnadsprojekt på min blogg.


Kontakta mig gärna, om du har en speciell idé om hur din drömdräkt ser ut, så kan vi tillsammans se hur vi ska förverkliga den.

Moderna kläder och saker

De flesta av mina moderna kläder har jag fått inspiration till när jag hållt tyget i handen. Vid beställningsjobben har jag däremot fått inspiration i samtalet med kunden. Många av plaggen är sydda av tyger som jag antingen fått av bekanta, eller hittat på Second Hand.

Historiskt och fantasy

Här är mer eller mindre ambitiösa historiskt inspirerade dräkter blandade rena fantasyplagg. Beskrivningar finns vid förstoring av bilderna. Om du är ute efter att lära dig mer om historiska moden, var uppmärksam på att endast ett litet urval av dräkternas underklädeslager visas här.

Prisbelönta bidrag i Your Wardrobe Unlock'd / Foundations Revealed's tävlingar

Jag kom på andraplats år 2015, med Edwardian Teacher, som jag fått inspiration till från kläder i en gammal släktkista. Processen kan du läsa om i bloggen.

Jag kom på delad förstaplats år 2017 med Regency Lady Revived, där jag försökte kopiera dräkten på ett empirporträtt. Hela processen ses på bloggen.

Med min Serpent Witch kom jag på 3e plats 2021. Det var hård konkurrens, med 192 andra deltagare i samma kategori. Mer om dräkten läser du på bloggen.

Så går det till

För tillfället har jag inte mycket tid för att ta beställningar, men du kan ju höra av dig och se om jag ändå har möjlighet. Utifrån en idé om ett plagg, eller utifrån ett tyg som du redan har, designar vi tillsammans ett plagg som passar dig.


Om tyg behöver köpas, kan vi tillsammans se vad som finns i lokala butiker eller att beställa på internet. Du står för tygkostnaden.


När plagget är färdigt betalar du mig för antalet arbetstimmar.Lämna gärna en kommentar längst ned på sidan, eller i gästboken).

På min blog, blogging.susannaart.se, kan du följa mitt skapande och lära dig sy själv.


myspace och youtube hör du hur jag låter.


Du når mig via min mail: susanna@susannaart.se